Knooppuntenroute Utrechtse Heuvelrug

Knooppuntenroute Utrechtse Heuvelrug

Knooppuntenroutes over de Utrechtse Heuvelrug

Door de centrale ligging is de Utrechtse Heuvelrug voor veel mensen een ideale fietsbestemming. Hoewel grote steden als Utrecht, Amersfoort en Hilversum dit gebied omringen, vindt u hier een oase van rust. Het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug mag het zeker één van de juweeltjes van Nederland genoemd worden. Kies een knooppuntenroute uit en geniet van dit prachtige natuurgebied!

Fietsroutes in Nederland

Fietsen door het Nationaal Park

Door de afwisselende natuur is de Utrechtse Heuvelrug een absolute aanrader. U komt er van alles tegen, van bossen tot rivieren, van heidevelden tot leuke dorpjes en van vlak agrarisch landschap tot uiterwaarden. Maar ook buitenplaatsen en kastelen zijn hier te vinden. Sinds een aantal jaar is het zuidelijk deel van de Utrechtse Heuvelrug uitgeroepen tot Nationaal Park. De Utrechtse Heuvelrug loopt van de Grebbeberg bij Rhenen tot aan het Gooimeer bij Huizen. De Utrechtse Heuvelrug is daarom bij uitstek een gebied om te fietsen of te wandelen. Wacht dus niet langer, pak uw fiets, zoek een fietsroute uit en ga fietsen op de Utrechtse Heuvelrug.

Meer informatie over de Utrechtse Heuvelrug?

Zowel voor de jonge, als voor de iets oudere bezoeker van de Utrechtse Heuvelrug kan het leuk zijn om meer achtergrondinformatie over het gebied te hebben. Gelukkig voorziet het Nationaal Park in die behoefte. Er zijn allerlei uitgaven die vaak voor een heel geringe prijs (of soms zelfs gratis) kunnen worden aangeschaft. Zo leer je meer over dit gebied dat 150.000 jaar geleden is ontstaan in de voorlaatste ijstijd. Hiernaast heeft dit gebied ook een uitgebreide militaire geschiedenis. Er is dus veel te ontdekken op de Utrechtse Heuvelrug!

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant