Knooppuntenroute Gelderland

Knooppuntenroute Gelderland

Knooppuntenroutes in Gelderland

Knooppuntenroutes in Gelderland fietsen is niet eenvoudig, want waar moet u beginnen? Houdt u van coulisselandschap, bossen of water? Wilt u een grote zandverstuiving zien of bloeiende fruitbomen? Gelderland heeft dat -en nog veel meer- te bieden. Of u nu een grote of een kleine knooppuntenroute wilt fietsen, wilt klimmen of juist kiest voor een vlakke route, of u nu de drukte op wilt zoeken of de rust: in Gelderland kunt u dat allemaal vinden. Aan u de keus!

Fietsroutes in Nederland

Fietsen in en om Arnhem en Nijmegen

Arnhem, de hoofdstad van de provincie, staat bekend om zijn vele parken, waarvan het Sonsbeekpark in het centrum de grootste en meest bekende is. Bezoek Burgers Bush of het Openluchtmuseum, neem een kijkje bij het ultramoderne station of woon een wedstrijd of concert bij in het Gelredome. Gaat u liever fietsen in Nijmegen, de grootste stad in Gelderland en de oudste stad van ons land? U zult als echte fietsliefhebber zeker genieten van Nationaal Fietsmuseum Velorama. In Museum Het Valkhof, met een loopbrug verbonden aan het gelijknamige park, vindt u naast interessante tentoonstellingen ook sporen van de Romeinen. Wie meer interesse heeft in andere culturen kan natuurlijk terecht in het Afrikamuseum. Ten noorden en zuiden van deze steden vindt u indrukwekkende stuwwallen en uitgebreide bossen.

Fietsen in de Achterhoek

Fietsen in de Achterhoek maakt van fietsen een nieuwe ervaring. De Achterhoek heeft, net als de Veluwe, een bosrijke natuur, maar toch weer heel anders! Bossen en open landschappen wisselen elkaar af. Fiets een van onze fraaie fietsroutes door de prachtige natuur in dit coulisselandschap en ontdek welke knooppuntenroute u leidt langs kastelen, gemoedelijke dorpjes en mooie kerkjes. Ontdek steden als Doesburg en Doetinchem of bezoek de Loenense waterval, de grootste waterval van ons land.

De Betuwe op de fiets

U beleeft, fietsend door de Betuwe, het cultuurhistorische landschap van Gelderland optimaal, zeker in het voorjaar als alle fruitbomen in bloei staan. Fietsroutes door het prachtige heuvellandschap van het Gelders Rivierengebied leiden u langs uiterwaarden, oeverwallen, dijken, prachtige boomgaarden, en leuke stadjes en dorpen. Bezoek in september het Fruitcorso in Tiel, ontdek hoe Hugo de Groot kon ontsnappen uit Slot Loevestein, leer alles over landkaarten bij Geofort Asperen of duik in de geschiedenis van Oranjestad Buren.

Fietsen op de Veluwe

Wie van variatie houdt tijdens fietsroutes in Gelderland, zit goed op de Veluwe. Het gebied ligt tussen de Rijn, Randmeren, Gelderse IJssel en de Utrechtse Heuvelrug. In het Noordwesten van de Veluwe vind je de Randmeren, een open landschap waar veel watersport en recreatie plaatsvindt. Het groene hart van de Veluwe ligt in het Centraal Veluws Natuurgebied, geniet van het grote aaneengesloten bosgebied. Op de Oost- en West-Veluwe, de twee grootste plattelandsgebieden van de Veluwe, zie je veel akkerlandschappen, weilanden en dorpjes. Ontdek met een knooppuntenroute in deze streek de uitgestrekte heidevelden, zandverstuivingen, schaapkuddes, watergebieden, bossen en prachtige boerderijen. Kom tot rust in deze streek.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant