Knooppuntenroute Biesbosch

Knooppuntenroute Biesbosch

Knooppuntenroutes rond de Biesbosch

Fietsen in natuurpark Biesbosch zelf is lastig, want het gebied ligt namelijk buiten de dijken en er zijn weinig verbindingswegen of bruggen te vinden. Maar in de omgeving van de Biesbosch kan wel prachtig gefietst worden. Met onze knooppuntenroutes rond de Biesbosch maakt u een spannende ontdekkingsreis door een bijzonder stukje Nederland!

Fietsroutes in Nederland

Fiets vanaf een Toeristisch Overstappunt

Fiets vanaf een Toeristisch Overstappunt. Aan de rand van de Biesbosch bevinden zich twee TOP's, Toeristische OverstapPunten, bij Lage Zwaluwe en bij de waterbushalte De Hollandse Biesbosch. Daar beginnen fiets- en wandelroutes door en rond de Biesbosch, langs polders, rivieren, akkers en dorpjes. Bij de bezoekerscentra is ook volop informatie beschikbaar om uw Biesboschroute tot een geslaagd dagje uit te maken.

Varen en fietsen

Varen en fietsen is een heerlijke combinatrie. Zeker voor wie echt de Biesbosch wil ontdekken is er maar één mogelijkheid: ga het water op! Bijna overal in de omgeving zijn kano's of fluisterbootjes te huur waarmee u vanaf het water de prachtige natuur van de Biesbosch kunt zien. Zo'n vaartochtje is een echte aanrader als aanvulling op uw fietsroute. U voelt zich een echte ontdekkingsreiziger wanneer u door bochtige kreekjes, over grote watervlakten of onder overhangende takken peddelt. Zowel voor beginnende als ervaren kanovaarders zijn er verschillende routes uitgestippeld, van twee uur tot een hele dag. En voor de echte avonturier die de nacht in de Biesbosch wil doorbrengen: het natuurgebied kent paalkampeerplaatsen waar u uw tentje op kunt zetten wanneer u besluit tot een meerdaagse tocht! Zo kunt u een dagje varen en een dagje kiezen voor een knooppuntenroute.

De natuur infietsen

De Biesbosch is het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Daar moeten we natuurlijk zuinig op zijn! Daarom is de Biesbosch uitgeroepen tot een beschermd natuurgebied. Bijzondere planten en dieren vinden er hun plek, zoals de spindotter, het noords walstro en natuurlijk de trots van de Biesbosch: de bever. U zult er dus begrip voor hebben dat u helaas niet zomaar overal kunt fietsen. Samen met Staatsbosbeheer en andere partners wordt er hard gewerkt aan het beheer en behoud van de Biesbosch, zodat ook generaties na ons de natuur infoetsen om van dit unieke natuurgebied te kunnen genieten.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant