Zoutziederij Zeeuwsche Zoute
Zoutziederij Zeeuwsche Zoute

Zoutziederij Zeeuwsche Zoute - Bruinisse

N 51.6530593 / E 4.0952393

Hoewel deze zoutziederij is opgericht in 2018, wordt er al duizenden jaren zout gewonnen in Zeeland. Het is bekend dat de Romeinen al werden betaald met zakjes zout, destijds een kostbaar goedje. In de middeleeuwen werd zout steeds grootschaliger gebruikt. Zo werd het niet alleen meer ingezet om voedingsmiddelen te conserveren, maar ook om gerechten op smaak te brengen.

Bij de Zeeuwsche Zoute wordt zout uit het zeewater van de Oosterschelde gewonnen. Daarbij combineren ze het 500 jaar oude Zeeuwse ambacht met moderne technieken. Het zeewater wordt opgepompt en gezuiverd doordat het door zandplaten, oester- en mosselbanken stroomt. Vervolgens wordt het ingekookt, gekristalliseerd en tot slot, als de kristallen precies goed zijn, geoogst.

De zoutziederij in Bruinisse is de enige zoutfabriek in Nederland die lokaal zout op deze manier produceert. Inmiddels hebben ze meerdere smaakvariaties, zoals zout met zeewier, kruiden of gerookt zout. Je komt de zoutvaatjes tegen in diverse streekwinkels en lokale restaurants, maar ook in sterrenrestaurants in bijvoorbeeld Amsterdam kun je zomaar het Zeeuwsche Zoute tegenkomen.

Benieuwd naar hoe het zout wordt geproduceerd en het verhaal achter de zoutziederij? Boek een rondleiding door het bezoekerscentrum (altijd van tevoren reserveren).

Zoutziederij Zeeuwsche Zoute

Zoutziederij Zeeuwsche Zoute
Nijverheidsweg 39
4311 RT Bruinisse

Contactgegevens
T: +31 111-202037
E: info@zeeuwschezoute.nl

Te bezoeken na reservering / boeken van een online ticket.

Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.