WIC kantoor
WIC kantoor

WIC kantoor - Hoorn

N 52.6385367 / E 5.06622

Als je aan de Gouden Eeuw denkt, denk je aan de Verenigde Oost-Indische Compagnie. Maar de beruchte West-Indische Compagnie (WIC) was minstens zo belangrijk. Beide bezaten ze een kantoor in Hoorn.

Zowel de VOC als de WIC dreven handel in slaven. In de 17e en 18e eeuw bezat de WIC het monopolie op de handel en scheepvaart op West-Afrika en Amerika. Rum, textiel en andere goederen werden via schepen naar West-Afrika gebracht. In ruil voor deze producten kregen ze slaven die naar Amerika getransporteerd werden. De handel in slaven nam gigantisch toe in de Gouden Eeuw: meer dan 50.000 Afrikanen werden tot slaaf gemaakt en naar Amerika gebracht tegen 1700.

Wat deden deze slaven in Amerika? Werken (uitgebuit worden) op suiker-, katoen-, en tabaksplantages. De opbrengsten hiervan konden vervolgens weer verhandeld worden in Europa. Deze handel zorgde in Europa voor flinke toename van de welvaart en de consumptie van luxegoederen.

Je vraagt je vast af wat er nu eigenlijk gebeurde op het kantoor van de WIC. Op deze plek in Hoorn vergaderden de heren van het noorderkwartier van de handelsorganisatie.

WIC kantoor
Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.