Waterburcht Pietersheim
Waterburcht Pietersheim

Waterburcht Pietersheim - Lanaken

N 50.89615 / E 5.6613595

De Waterburcht van Pietersheim werd gebouwd in de 12e eeuw. Als je er rond loopt kan je je alleen maar proberen voor te stellen wat voor veldslagen hier plaatsvonden onder de Heren van Pietersheim.

Een aantal muren en de poorttoren zijn bewaard gebleven, zo ook de kapelzaal uit de 16e eeuw. Vanaf een platform kan je uitkijken over de hele burcht en het omliggende park. In de historische burcht zijn verschillende archeologische vondsten gedaan, die de geschiedenis nog meer tot leven kunnen brengen.

De eeuwenoude burcht was omringd door verschillende grachten om het te kunnen beschermen tegen vijanden. In 1378 werd een groot deel van de burcht verwoest door de troepen van het Prinsbisdom Luik en Tongerse troepen. Een tijd lang stond het er vervallen en leeg bij, tot het in 1410 eigendom werd van Van Merode-Pietersheim. De burcht werd weer opgebouwd als kasteel. Hierna kende het kasteel verschillende eigenaren en werd het nogmaals verwoest tijdens het Beleg van Maastricht in 1579. Pas in 1716 werd het weer opgebouwd, nog steeds in het bezit van het Huis Merode.

Voor zowel kinderen als volwassenen is er van alles te beleven en spelenderwijs te leren. In de shop kan je zelf je eigen ridderkostuum samenstellen.

Waterburcht Pietersheim

Waterburcht Pietersheim
Waterstraat 52
3620 Lanaken

Contactgegevens

Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.