VVV Nunspeet
VVV Nunspeet
VVV Nunspeet

VVV Nunspeet - Nunspeet

N 52.3711658 / E 5.7835275

Het dorp Nunspeet is met ruim 19.000 inwoners het grootste dorp van de gemeente Nunspeet. Het heeft als fiets- en vakantiebestemming veel te bieden. Bos, heide, zandverstuivingen, polders en het Veluwemeer vormen samen een gevarieerd landschap. Een net van paden brengt je als fietser langs vele prachtige plekjes.

In het gebied rond Nunspeet herinneren de heide en zandverstuivingen je aan de vorige eeuw. Doordat de heidevelden overbegraasd werden door de vele schapen, ontstonden zandverstuivingen. Deze zandvlaktes werden in het begin van deze eeuw beplant met bomen. Nu zie je hoe juist die heidevelden en zandverstuivingen een plezierige afwisseling in het landschap vormen.

Maar niet alleen de bossen, heidevelden en zandverstuivingen zijn de moeite waard, ook het agrarische landschap met zijn vele houtwallen en uitgestrekt polderlandschap heeft zijn charmes. Op de overgang tussen Veluwemeer en weidegebied ligt een rietkraag waarin rietzangers, baardmannetjes en karekieten hun thuis hebben gevonden. Naast een diversiteit in natuur heeft Nunspeet ook een rijk verleden als kunstenaarsdorp, wat je nog op vele manieren kunt beleven. Zie waar de kunstenaars woonden, werkten en inspiratie vonden. Ook nu zijn er nog vele kunstenaars actief in de gemeente Nunspeet, dit is goed te zien in het straatbeeld en te merken tijdens de vele leuke evenementen die er plaatsvinden.

VVV Nunspeet
VVV Nunspeet

VVV Nunspeet
Stationsplein 1
8071 CH Nunspeet

Contactgegevens
T: +31341-274747
E: info@vvvnunspeet.nl

Openingstijden
Maandag 09:00 - 17:00
Dinsdag 09:00 - 17:00
Woensdag 09:00 - 17:00
Donderdag 09:00 - 17:00
Vrijdag 09:00 - 17:00
Zaterdag 09:00 - 17:00
Zondag Gesloten
Beoordelingen
Volle ster Volle ster Volle ster Volle ster Volle ster

De 50 km vandaag gefietst (+ 6). Een prachtige rustige route door onder andere Elburg - wat een leuke plaats) en Oldebroek. Terug via vele omwegen uiteindelijk weer bij het station in Nunspeet beland. Zeer de moeite waard.

Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.