Vroege Vogelbos Almere
Vroege Vogelbos

Vroege Vogelbos - Almere

N 52.350161917275 / E 5.2117381776711

Het Vroege Vogelbos in Almere is een natuurgebied gelegen tussen Almere-Stad en Almere-Haven. Misschien ken je het televisieprogramma Vroege Vogels wel? De opnames vonden jarenlang plaats in dit bos.

Het is het oudste bos van Almere: in 1972 werd de eerste boom aangeplant. Inmiddels is het één van de meest gevarieerde bossen van Almere en is het een belangrijk broedgebied voor trekvogels, zoals kleine zangvogels, watervogels en zelfs kraanvogels. Door het gebied loopt een netwerk van wandel- en fietspaden met informatieborden over de natuur en de geschiedenis van het gebied.

In het bos vind je ook De Schaapskooi. Hier vindt de schaapskudde van de organisatie Stad & Natuur zijn thuishaven. De kudde bestaat uit vier oude schapenrassen: het Drents heideschaap, de Zwartbles, het Shetland schaap en de Flevolander. In het gebouw van De Schaapskooi zit sinds 2014 de Wolfabriek van Stad & Natuur. De Almeerse Wolunie verwerkt de wol van de schapen. In het winkeltje kun je de wolproducten bekijken en kopen.

De Schaapskooi doet tevens dienst als educatief centrum, waar leuke activiteiten worden aangeboden. Er zijn diverse excursies, zoals vogelspotten, knutselworkshops en andere educatieve activiteiten in de natuur voor jong en oud. In het voorjaar kun je er 'lammetjesgluren': door het grote raam van de Schaapskooi kun je naar de pasgeboren lammetjes kijken. Of bezoek de heuse schapenskybox.

In de theeschenkerij Het Eksternest geniet je in alle rust van een kopje verse thee of bewonder de prachtige natuurlijke IVN Bostuin.

Vroege Vogelbos Almere

Vroege Vogelbos
Muiderweg 8
1351 GJ Almere

Contactgegevens
T: 036 547 5050
E: info@stadennatuur.nl

Openingstijden
24 uur open
Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.