Voormalig schoenenfabriek Van Haren
Voormalig schoenenfabriek Van Haren

Voormalig schoenenfabriek Van Haren - Waalwijk

N 51.6943899 / E 5.0984364

VanHaren is al bijna een eeuw een bekende naam in Nederland. Het begon allemaal in 1929 toen Ivo van Haren zijn schoenmakerij in Waalwijk opende. Vandaag de dag is vanHaren uitgegroeid tot een van de grootste schoenenretailers van Nederland, met bijna 150 winkels verspreid door het hele land en een uitgebreide online aanwezigheid. Het kloppende hart van het bedrijf bevindt zich nog steeds in Waalwijk, waar zowel het hoofdkantoor als het logistieke centrum gevestigd zijn.

De geschiedenis van vanHaren gaat terug naar 1913, toen Johannes van Haren met zijn drie zonen een lederhandel startte. Ivo van Haren begon in 1923 zijn eigen lederhandel, wat leidde tot de oprichting van de Ivo van Haren schoenfabriek in 1927. Destijds was het bijzonder dat de fabriek uitsluitend voor eigen winkels produceerde. In 1937 had vanHaren al 1.400 medewerkers en een wekelijkse productie van 21.000 paar schoenen. Hoewel de fabriek tijdens de oorlog werd bezet en beschadigd, wist vanHaren zich te herstellen en verder uit te breiden.

In 1985 werd het familiebedrijf overgenomen door het Duitse Deichmann Schuhe. De voormalige fabriek aan het Hoogeinde heeft nu plaatsgemaakt voor een design winkel, terwijl het hoofdkantoor en het distributiecentrum zijn gevestigd aan de uitvalsweg in Waalwijk. VanHaren blijft een belangrijke werkgever en een toonaangevende naam in de schoenenbranche, met een sterke focus op zowel kwaliteit als bereikbaarheid.

Foto: ©VisitBrabant Routebureau

Voormalig schoenenfabriek Van Haren

Voormalig schoenenfabriek Van Haren
Hoogeinde 37
5142 GB Waalwijk

Contactgegevens

Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.