Veluws Museum Hagedoorns Plaatse
Veluws Museum Hagedoorns Plaatse
Veluws Museum Hagedoorns Plaatse

Veluws Museum Hagedoorns Plaatse - Epe

N 52.335086 / E 5.9942828

Het museum laat zien hoe de boeren leven vanaf 1900. De ruimtes in de boerderijen en bijgebouwen zijn realistisch ingericht met werktuigen en alledaagse voorwerpen die de tijdgeest weergeven. Afgelopen winter is het museum gemoderniseerd, waardoor je nu op je eigen telefoon informatie kunnen lezen, horen en foto's en filmpjes kunnen bekijken over de verschillende plekken in het museum. Zo kun je jezelf echt onderdompelen in vroegere tijden!

Het museum ligt op een prachtige locatie aan verschillende mooie fietsroutes. Naast de vele historische attracties biedt het ook een gezellig terras waar je fijn kunt genieten van heerlijke koffie en appeltaart. Het is echter niet verplicht om het museum te bezoeken als je alleen zin hebt aan koffie of thee. Het terras is vrij toegankelijk zonder entree te betalen.

Jaarlijks organiseert het museum een wisselende tentoonstelling, en voor het jaar 2023 staat "Jong Leven" op het programma. Deze tentoonstelling belicht de geboorte en doop op de Veluwe, en ook de culturen die in de loop der jaren aan de Veluwe zijn toegevoegd. Rituelen en tradities van verschillende culturen worden op boeiende wijze gepresenteerd in deze tentoonstelling.

Op het uitgestrekte museumterrein is een schat aan bezienswaardigheden en activiteiten te vinden. Bezoekers kunnen een 300 jaar oude boerderij bewonderen, een bijenstal ontdekken, rondstruinen in een hooiberg, genieten van de schoonheid van de moestuin en ontspannen in een weide vol fruitbomen. Daarnaast herbergt het museum ook een wisseltentoonstellingsruimte, waar elk jaar diverse tentoonstellingen te zien zijn, variërend van streekgeschiedenis tot eigentijdse kunst. Kortom, er is voor elk wat wils op dit veelzijdige museumterrein!

Veluws Museum Hagedoorns Plaatse
Veluws Museum Hagedoorns Plaatse

Veluws Museum Hagedoorns Plaatse
Ledderweg 11
8161 SZ Epe

Contactgegevens
E: communicatie@hagedoornsplaatse.nl

Openingstijden
Maandag Gesloten
Dinsdag 11:00 - 17:00
Woensdag 11:00 - 17:00
Donderdag 11:00 - 17:00
Vrijdag 11:00 - 17:00
Zaterdag 11:00 - 17:00
Zondag Gesloten

Zie actuele openingstijden op de website. In de wintermaanden zijn wij regelmatig gesloten in verband met onderhoud en opbouw nieuwe tentoonstelling.

Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.