Uncertain Journey | David De La Mano
Uncertain Journey | David De La Mano

Uncertain Journey | David De La Mano - Haarlem

N 52.376349373461 / E 4.6397907031807

David De La Mano (1975, Salamanca, Spanje) studeerde Fine Art aan de universiteit van Salamanca en behaalde zijn doctoraat in Public Art aan de Universiteit van Valencia. Zijn zwart-witte werken gaan altijd over menselijke massa en het milieu, over de actie van deze massa en hun lot.

David is geïnteresseerd in antropologie en het heden. Hij observeert anderen in hun sociale of asociale gedrag en verwerkt dit in zijn silhouetten van mannen, vrouwen of massa die symbool staan voor de verhalen uit het verleden en de toekomst.

Zijn inspirator is de Italiaanse kunstenaar en graffiti-artiest BLU, maar zelf is hij inmiddels een inspirator voor velen. Volgens kenners is zijn werk net zo relevant op straat als in galeries.

Op initiatief van een aantal bewoners uit de Haarlemse Petrus Planciusstraat schilderde David in 2019 zijn "Uncertain Journey" met de voor hem bekende silhouetten van mythische figuren, strijders die walvissen gebruiken als boten.

Om deze muurschildering te kunnen zien kun je het best langs het trappenhuis tussen de Kampersingel 70 en 72 naar het pleintje aan de achterkant, het is een beetje lastig te vinden.

Uncertain Journey | David De La Mano

Uncertain Journey | David De La Mano
Kampersingel
2021CT Haarlem

Contactgegevens

Openingstijden
24 uur open
Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.