Uitkijktoren De Nieuwe Herdgang
Uitkijktoren De Nieuwe Herdgang

Uitkijktoren De Nieuwe Herdgang - Tilburg

N 51.551263065235 / E 5.125623338

Uitkijktoren De Nieuwe Herdgang is een bijzondere verschijning. Je verwacht geen driehoekige uitkijktoren bij het woord, maar dat is het toch echt. Die driehoek heeft een diepere betekenis. De plek waar de toren staat was de plek waar vroeger drie wegen bij elkaar kwamen. Het was de plek war herders hun vee verzamelden: de Herdgang. Daarnaast was het het beginpunt van de een nieuwe nederzetting. Vandaag de dag is dit nog steeds terug te zien in de vele driehoekige pleinen in de binnenstad van Tilburg.

De uitkijktoren had er bijna niet gestaan. Er was namelijk een oproep van de gemeente Tilburg gedaan aan beginnende architecten, ontwerpers en kunstenaars om een nieuwe uitkijktoren voor de plek te ontwerpen. In eerste instantie had een ander ontwerp gewonnen, maar die bleek qua constructie onuitvoerbaar. Dit ontwerp werd tweede, maar had bijna net zoveel stemmen als de nummer één.

Geniet van het mooie uitzicht van de 25 hoge toren die in 2021 is gebouwd! Je kijkt uit op het prachtige landschapspark Moerenburg-Koningshoeven.

Uitkijktoren De Nieuwe Herdgang

Uitkijktoren De Nieuwe Herdgang
Eindhovenseweg
5056 RP Tilburg

Contactgegevens
E: info@uitkijktorens.nl

Openingstijden
24 uur open
Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.