Uffelse Molen
Uffelse Molen

Uffelse Molen - Haler

N 51.1750386 / E 5.7869034

Het gebouwencomplex bestaat uit een molen-, boerderij-, woongedeelte en kapel (sinds 1901). Daarnaast is er een prachtige tiendschuur en een oud bakhuis, later uitgebreid met een varkensstal. Oorspronkelijk bestonden de muren van de molen en de boerderij uit baksteen, afgewisseld met mergelbanden of speklagen. Voor een klein deel is dit buiten nog zichtbaar in de muur van het molengedeelte.

Deze bouwwijze met mergelbanden gaf de molen een bijzonder aanzien en bevestigt haar rijk verleden. Daarnaast hadden deze speklagen ook een functionele betekenis. De grove korrelstructuur van de mergel zorgde ervoor dat vocht makkelijk naar buiten kon. De zijgevel boven het waterrad is in hout opgetrokken. Het woongedeelte van het huidige complex is pas later tegen het boerderij gedeelte aan de straatkant gebouwd. De Uffelse molen heeft een onderslagrad en had een gebint met vier sluizen dat in 1963 is afgebroken.

Fietsers, wandelaars, ruiters en andere passanten zijn tussen Pasen en eind november op zaterdag en zondag van harte welkom in de sfeervolle molen voor een hapje en een drankje. Hier vind je eveneens informatie over de diverse recreatiemogelijkheden in de directe omgeving. Groepen zijn het gehele jaar op afspraak van harte welkom.

Uffelse Molen

Uffelse Molen
Uffelsestraat 5
6012RM Haler

Contactgegevens
T: +31 620-629069
E: uffelsemolen@johnklerkx.nl

Openingstijden
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag 11:00 - 18:00
Zondag 11:00 - 18:00

Openingstijden gelden van half mei tot eind september. Kijk voor de exacte openingstijden op de website.

Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.