Kinderboerderij Kienehoef
Streekpark Kienehoef

Streekpark Kienehoef - Sint-Oedenrode

N 51.5778321 / E 5.4489205

De Kienehoef is een oud park: het werd gebouwd in de jaren 1930. Het initiatief hiervoor kwam van de toenmalige stadhouder Jacobus Kien. Hij was een belangrijk man die veel land in bezit had. Tijdens de jaren dertig heerste er veel werkloosheid in de regio. Om de bevolking aan het werk te zetten, startte hij de bouw van een park met zwembad en vijver, als werkverschaffingsproject.

In de jaren na de Tweede Wereldoorlog kwam er een theepaviljoen bij. Inmiddels waren er ook een vogelvolière, speeltuin, roei- en visvijver aangelegd. Van alle voorzieningen werd gretig gebruik gemaakt door de inwoners. Vanuit dit park is het huidige Kienehoef ontstaan.

Aan de rand van Sint-Oedenrode ligt Streekpark Kienehoef. Dit belevingspark combineert de historische waarde met duurzaamheid en recreatief vermaak. In de kinderboerderij maken jong en oud kennis met verschillende boerderijdieren. Er wordt hier stilgestaan bij het boerenleven van vroeger en van nu, de veranderingen van voedselproductie, gezonde voeding en hoe je de dieren met respect kunt verzorgen.

Leer daarnaast ook over water tijdens de ontdekkingstocht door het Waadpad. Hierbij wandel je dwars door het water heen en verzamel je een aantal watermonsters, die je daarna kunt onderzoeken in het waterlaboratorium. Uiteraard kun je ook lekker in het gras liggen luieren en genieten van de zon.

Kinderboerderij Kienehoef

Streekpark Kienehoef
Bremhorst 1
5491 LR Sint-Oedenrode

Contactgegevens
E: info@streekparkkienehoef.nl

Openingstijden
Maandag 24 uur open
Dinsdag 24 uur open
Woensdag 24 uur open
Donderdag 24 uur open
Vrijdag 24 uur open
Zaterdag 24 uur open
Zondag 24 uur open
Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.