Stadsbrouwerij Wageningen | Proefplankje
Stadsbrouwerij Wageningen

Stadsbrouwerij Wageningen - Wageningen

N 51.965956 / E 5.664312

In de brewpub van Stadsbrouwerij Wageningen vertellen ze je graag het verhaal van de lokaal geteelde gerst. De brouwerij werkt samen met twee boeren in de directe omgeving die gerst, rogge, spelt en andere oude granen verbouwen. Binnen de provincie Gelderland werken ze samen met een kleine mouterij zodat ze voor elk bier het lekkerste basisingrediënt kunnen gebruiken.

Naast de beste bieren heeft de brouwerij zomers voor de fietsers heerlijke verse radlers, die ter plekke worden gemaakt met huisgemaakte citroenlimonade.

Daarnaast serveert de brouwerij uitstekende (bier-)cocktails, gin tonics, Hollandse wijnen, ciders en nog veel meer. Na al het proeven krijg je uiteraard honger. Daar heeft De Stadsbrouwerij gelukkig over nagedacht. Vanuit de keuken serveren zij de lekkerste lokale snacks. De bekende vegan zwamball is in Wageningen ondertussen een echt begrip geworden.

Als je meer wilt weten over de brouwerij, kun je je altijd laten rondleiden. De rondleiding is vanaf 10 personen te boeken. De brouwers vertellen je graag alles over de bieren, brouwerij en de circulaire economie.

Vlak bij de brouwerij kun je langs een schitterende en beschutte akker fietsen. Daar wordt gerst en rogge geteeld. Deze kun je vinden ten noorden van knooppunt 35. Als je over de Buissteeg fietst bij knooppunt 61 heb je richting het noorden uitzicht over graanvelden waar ook gerst voor deze brouwerij geteeld wordt.

Stadsbrouwerij Wageningen | Proefplankje

Stadsbrouwerij Wageningen
1e Kloostersteeg 5
6701 DL Wageningen

Contactgegevens
T: +31636300440
E: info@stadsbrouwerijwageningen.nl

Openingstijden
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag 15:00 - 00:00
Donderdag 15:00 - 01:00
Vrijdag 15:00 - 01:00
Zaterdag 12:00 - 01:00
Zondag 12:00 - 23:00

Op vrijdag & zaterdag wordt tussen 18:00 en 21:00 uur de befaamde Pub Meal geserveerd.

Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.