Space Mees | foto ter illustratie
SpaceMees | Sidney Waerts

SpaceMees | Sidney Waerts - Haarlem

N 52.382541648605 / E 4.634083878883

De in Haarlem woonachtige kunstenaar Sidney Waerts (Lelystad 1976) is een autodidact. Na een carrière in de reclamebusiness legde hij zich toe op de kunst. De kunstwerken van de Sidney, artiestennaam SIT, roepen onvermijdelijk een gevoel van onbehagen op. Zijn schilderijen en sculpturen verkennen het moment waarop schoonheid haar onschuld verliest en duistere aspecten laat zien. De spanning tussen aantrekkelijkheid en de neiging om deze te corrumperen, vormt het centrale thema van SIT's kunst.

Door vooral gebruik te maken van zwart-wit creëert Sidney sobere en melancholische beelden, alsof de mens - terwijl hij eindeloos blijft geloven in vooruitgang - onderweg iets heeft verloren. De beeldend kunstenaar werkt graag samen met en voor mensen uit verschillende gemeenschappen. Voor de organisatie Favela Painting begeleid en ontwerpt hij schilderprojecten in achterstandswijken wereldwijd.

Het werk met de bijnaam SpaceMees (2020) in de Kromme Elleboogsteeg in het centrum van Haarlem stelt zijn eigen dochter Meesie (toen 4,5 jaar oud) voor, al schommelend door de sterrenhemel. Sidney vraagt zich af of we onze kinderen wel voldoende bijbrengen over een gezonde balans. "De hele wereld is uit balans en we schrikken wakker" zegt hij. In veel van zijn werken, zeker ook die in Haarlem, spelen kinderen een hoofdrol.

Space Mees | foto ter illustratie

SpaceMees | Sidney Waerts
Kromme Elleboogsteeg
2011 RB Haarlem

Contactgegevens

Openingstijden
24 uur open
Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.