Rosarium Venlo
Rosarium Venlo

Rosarium Venlo - Venlo

N 51.3709346 / E 6.1739681

Achter de Sint Martinusbasiliek in Venlo is een rozentuin aangelegd: het Rosarium. Je betreedt het park via één van de drie ingangen, die alle drie zijn gemarkeerd door een rozenboog. Het park is ontstaan toen de Huzaren van Venlo hun intrek deden in de Frederik Hendrikkazerne in Blerick in 1913.

Nadat zij hiernaartoe waren verhuisd, moest de omgeving worden ingericht volgens de richtlijnen van de Huzaren en architect W.F.C. Schaap. Rondom de basiliek kwamen straten met huizen in de architectonische stijlen van de Amsterdamse School en De Stijl, en er kwam een rozentuin met vijver: het Rosarium. Een aantal rozenkwekers uit de regio (voornamelijk uit het rozendorp Lottum) leverden de rozenstokken aan voor de bogen. Een kwekerij uit het Brabantse Oudenbosch had net een nieuwe rozensoort op de markt gebracht en leverde de rozen voor de tuin. In 1929 was het Rosarium en de Rosariumbuurt afgerond.

In de jaren van de Huzaren werd de vijver gebruikt als drinkplaats en doorwaadbare oefenvijver voor de paarden van de dragonders, de militaire orde die ook bij de Huzaren was ondergebracht. Er werd 's zomers ook door de militairen in gezwommen. De strak uitgevoerde vijver is nog steeds in het park te vinden.

Daarnaast zijn er een aantal beelden te bewonderen, waaronder het Zittend Meisje en het Bevrijdingsmonument.

Rosarium Venlo

Rosarium Venlo
Monseigneur Boermansstraat
5911 BB Venlo

Contactgegevens

Openingstijden
24 uur open
Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.