Romeinse Wachttoren
Romeinse Wachttoren Heumensoord

Romeinse Wachttoren Heumensoord - Malden

N 51.792185049189 / E 5.8699225906119

Die ontdekking in het Heumensoord brengt ons terug naar de Romeinse tijd, toen deze plek een cruciale rol speelde in de verdediging van het Romeinse Rijk. Tussen de 3e en 4e eeuw was hier een wachtpost gevestigd, strategisch gelegen langs de weg van Nijmegen naar Maastricht.

Het Rivierengebied bloeide op met de komst van de Romeinen, die wegen, aquaducten, villa's en zelfs steden zoals Noviomagus, het huidige Nijmegen, bouwden. Er ontstond een unieke mix van Romeinse en Bataafse cultuur.

Vanaf de 3e eeuw kreeg het rijk te maken met steeds dreigingen van opdringerige Frankische volken aan de grens. Daarmee groeide ook de noodzaak voor verdediging. De wachtpost in Heumensoord diende als een schakel in een keten van posten. Met fakkels en vlaggen konden ze snel signalen doorgeven aan de volgende wachtpost en konden andere Romeinse troepen snel te hulp schieten als er ergens werd aangevallen.

De post bestond uit een houten constructie en uitkijktoren. De grachten die het terrein omringden, zijn weer zichtbaar gemaakt in het landschap. De post werd in de 4e eeuw in brand gestoken, waarna er een kleiner exemplaar werd gebouwd.

Foto ter illustratie.

Romeinse Wachttoren

Romeinse Wachttoren Heumensoord
Witteweg
6581 KA Malden

Contactgegevens

Openingstijden
24 uur open
Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.