Reuzenbol | Jachthaven Jonkman, Verleden tot heden
Reuzenbol | Jachthaven Jonkman, Verleden tot heden

Reuzenbol | Jachthaven Jonkman, Verleden tot heden - Sassenheim

N 52.220384307493 / E 4.5438056008317

Met deze reuzentulpenbol word je meegenomen op een tijdreis over de historie van Jachthaven Jonkman. Het begint bij de zwart-witte filmrol waar je Opa Jonkman op zijn boot 'De Johanna' vaart. Hij verhuurde zichzelf als schipper voor rondvaarten voor de elite.

Dan zie je hoe Opa Jonkman tijdens een fietstocht een prachtig huis in Sassenheim ontdekt. Hier creëert hij een mooie, groene plek voor watersporters, die door de nieuwe generaties tot op de dag van vandaag in ere wordt gehouden. Die generaties zie je terug op de bol.

Je ziet enorm veel elementen van toen en nu. Zo zie je zeilclub 'De Boet' en hoe de jachthaven steeds verder uitgroeide. Je ziet een oude kaart van de 'Cage' en de brasem, een veelvoorkomende vis. Maar ook bekende plekjes op de Kaag, zoals het theehuisje Warmond en de Kaagsociëteit, en de huidige eigenaren. Dat de boot van Opa Jonkman 'De Johanna' heet is overigens niet toevallig; de huidige eigenaresse heet Johanna Jonkman, de kleindochter van.

De tulpenbol, onderdeel van kunstproject GIANT TULIP BULBS, is geschilderd door Joyce van Caspel, geboren in Amstelveen in 1970, opgegroeid in Noordwijk. Ze schildert het liefst direct wat haar raakt en inspireert. Daarom neemt ze altijd een schetsboekje mee, zodat ze niets hoeft te missen.

Reuzenbol | Jachthaven Jonkman, Verleden tot heden

Reuzenbol | Jachthaven Jonkman, Verleden tot heden
Jachthaven 1
2172 JX Sassenheim

Contactgegevens

Openingstijden
24 uur open
Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.