Redoute Carvium Novum
Redoute Carvium Novum

Redoute Carvium Novum - Lobith

N 51.864218342716 / E 6.1394980704783

In de tijd van de Romeinen, toen Nederland deel uitmaakte van het Romeinse Rijk, was Carvium Novum een belangrijk strategisch punt. De locatie diende als een cruciale schakel in de handelsroutes die de Romeinen gebruikten om hun rijk te bevoorraden.

In de Tachtigjarig Oorlog (1568-1648) speelde de Redoute Carvium Novum een belangrijke rol in de verdediging van de Nederlandse Republiek tegen de Spaanse overheersing. Een redoute was een soort wachttoren die alarmseinen moesten geven als de Spanjaarden aan de overkant verschenen. Op zo'n toren was dan ook ruimte voor een vuurplaats voor het geven van de seinen. De vorm en het historische belang van deze redoutes langs de Neder-Rijn en Waal, waren de inspiratiebron voor de huidige redoutes op het Gelders Eiland.

De Redoute Carvium Novum is een van twee nieuw aangelegde uitkijkheuvels met een weids uitzicht over de waterrijke omgeving. Redoute Ossewaard is de andere. De Redoute Carvium Novum ligt direct aan een fietspad en kun je via de grote betonnen trap beklimmen om te genieten van het uitzicht en je tegelijk bewust te zijn van de historie van deze bijzondere plek.

Redoute Carvium Novum

Redoute Carvium Novum
Eltenseweg
6915 Lobith

Contactgegevens

Openingstijden
24 uur open
Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.