Pretty Bird | foto ter illustratie
Pretty Bird | Artbypdeg

Pretty Bird | Artbypdeg - Haarlem

N 52.381952866452 / E 4.6365355126983

Paul de Groot (Haarlem 1988) had altijd al een passie voor het creatieve. Na zijn studie Management, Economie & Recht belandde hij in een fulltime kantoorbaan, tot dat niet meer beviel en hij voor zichzelf begon. Artbypdeg werd zijn bedrijf en hij maakte zowel vrije werken als werken in opdracht.

Voor Artbypdeg maakt hij schilderijen en murals en geeft workshops aan kinderen. Paul werkt zoveel mogelijk met de spuitbus, omdat je daar zoveel verschillende technieken uit kunt halen, en noemt zichzelf 'kunstmaker'. Zijn werken zijn altijd vrolijk gekleurd en er komen heel vaak dieren in voor, hij heeft een voorliefde voor vogels.

Op de hoek van de Smedestraat met de Noorder Schoolsteeg in Haarlem creëerde de kunstmaker in 2019 de kleurrijke mural "Pretty Bird" in graffitistijl met vier Braziliaanse vogels: een papegaai, een toekan, een ijsvogel en een kolibrie.

In coronatijd ontwierp Paul een grappige haai met een bootje op zijn hoofd. Hij drukte er kaarten van die je kon versturen aan mensen die je tijdelijk niet kon zien. De haai vind je terug op een muurtje aan de Jan Gijzenkade 305 met de tekst "Put the Art back in Fart".

En als je dan toch in de Smedestraat bent, loop dan nog een stukje door voor het muzikale straatje van de eveneens Haarlemse kunstenaar Ronald Duikersloot. Voor Haarlem Jazz beeldde hij er onder andere Amy Winehouse, Jimi Hendrix en verschillende muziekinstrumenten af.

Pretty Bird | foto ter illustratie

Pretty Bird | Artbypdeg
Smedestraat 41
2011RE Haarlem

Contactgegevens

Openingstijden
24 uur open
Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.