Polynesische Mural | MikaKunst
Polynesische Mural | MikaKunst

Polynesische Mural | MikaKunst - Haarlem

N 52.392094658556 / E 4.6409720644314

Mika van Vonderen (Zeeland N.B. 1970) wilde altijd al graag een creatief beroep. Toen ze niet werd aangenomen op de kunstacademie belandde ze op de reclame-opleiding in Boxtel. Hier leerde ze fotograferen, filmen, decoreren, etaleren en schilderen. Daarna volgde ze de docentenopleiding Beeldend 2e graads en kwam terecht in het onderwijs. In 2011 lonkte de vrijheid en begon ze MikaKunst in Haarlem.

In naam van MikaKunst schildert Mika in opdracht en autonoom gefocust op techniek. In 2021 zochten de bewoners van de Generaal Joubertstraat haar op. Zij wilden hun straat schoner, gezelliger en groener maken. Er kwamen geveltuintjes, een insectenhotel en een bibliotheekkastje. Mika werd gevraagd een muurschildering te maken. Het ontwerp kwam tot stand met de bewoners en de eigenaresse van de naastgelegen tattooshop.

De mural werd een Polynesische voorstelling. Een hibiscus en tekens die staan voor mensen. De krul staat voor energie en de mensen die chillen en genieten. Mika is een van de weinige vrouwen die verantwoordelijk zijn voor de StreetArt in Haarlem. Daarom wilden we je dit werk niet onthouden.

Sinds augustus 2023 heeft Mika het weer over een andere boeg gegooid en heeft zij haar MikaKunst verhuisd naar Pombal in Portugal.

Polynesische Mural | MikaKunst

Polynesische Mural | MikaKunst
Generaal Joubertstraat
2021 XD Haarlem

Contactgegevens

Openingstijden
24 uur open
Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.