Polder Schieveen
Polder Schieveen

Polder Schieveen - Rotterdam

N 51.966139 / E 4.44095

Ontsnap even aan de drukte van de grote stad en laad je batterij weer op tijdens een wandeling of fietstocht door de weides en polders van Polder Schieveen. Dit gebied is inmiddels uitgegroeid tot een bloeiend natuurgebied, met nieuwe mogelijkheden voor zowel vogels als recreanten.

Terwijl je langs de Berkelse Zweth fietst, kun je genieten van een prachtig uitzicht op het weelderige groen en het rustgevende water. Gele plomp, waterlelies en rietsigaren sieren de waterwegen, terwijl zwaluwen elegant door de lucht dartelen, op zoek naar smakelijke hapjes. Dit alles tegen de adembenemende achtergrond van de Rotterdamse skyline, die nog steeds even indrukwekkend is.

In dit gebied kun je nu ook bijzondere weidevogels spotten, zoals de grutto, lepelaar en tureluur. De polders bieden een ideale leefomgeving voor deze prachtige vogels, die hier rust vinden en hun jongen grootbrengen. Het is een unieke kans om deze bijzondere vogelsoorten van dichtbij te observeren en te genieten van hun kenmerkende geluiden en gedrag.

Vergeet niet een stop te maken bij de Hofweg, een uitkijkpunt waar je het gebied prachtig kunt overzien. Vanaf hier kun je genieten van het weidse uitzicht over de weides, polders en waterwegen, terwijl je luistert naar het gezang van de vogels en de wind door het riet hoort suizen. Het is de perfecte plek om even te pauzeren en te genieten van de natuurlijke schoonheid van het Rotterdams platteland.

Polder Schieveen

Polder Schieveen
Oude Bovendijk
3046 NL Rotterdam

Contactgegevens
T: 035-6559911
E: info@natuurmonumenten.nl

Openingstijden
24 uur open
Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.