Park Randenbroek
Park Randenbroek

Park Randenbroek - Amersfoort

N 52.149948789261 / E 5.39799475

In het dal van de Heiligenbergerbeek aan de rand van een moeras (broek) ligt een van oorsprong middeleeuws huis en landgoed Park Randenbroek. Vanaf de 17e eeuw werd het een buitenplaats voor rijke stadsmensen. De heuvels in het park zijn rivierduinen die na de laatste ijstijd zijn ontstaan. In de 19e eeuw werd het door tuinarchitect Hendrik van Lunteren omgevormd naar een park in romantische Engelse landschapsstijl.

Tegenwoordig is het een rijksmonument maar ook een veel bezocht park voor iedereen. Je vindt er een speeltuin, een beeldentuin, een duiventil, een grote vijver, een natuurspeeltuin, een supschool, een zonnewijzer, veel kronkelende wandel- en fietspaadjes en last but not least het Koetshuis. In het Koetshuis is het bij iedere keientrekker (Amersfoorter) bekende poppentheater Toermalijn, maar ook het houtatelier van houtkunstenaar Frank Driessen gevestigd. In het atelier kun je terecht voor kunst, cadeaus en workshops. Bekijk voor de voorstellingen van het poppentheater op de website van het Koetshuis Randenbroek.

Geniet van het buitenzijn in de natuur en de verrassende doorkijkjes, de hortensia's en rododendrons, tientallen soorten bomen, struiken en planten. Er leven wel zes soorten vleermuizen in het park. Luister ook eens hoeveel van de zeker vijfendertig vogelsoorten die er voor komen, je kunt onderscheiden.

Park Randenbroek

Park Randenbroek
Heiligenbergerweg 115-119
3816 AJ Amersfoort

Contactgegevens
T: (033) 475 57 06

Openingstijden
24 uur open
Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.