Openluchttheater Hertme
Openluchttheater Hertme

Openluchttheater Hertme - Hertme

N 52.3203757 / E 6.7580441

Je verwacht het misschien niet snel in zo'n kleine dorpje als het Twentse Hertme, maar aan de rand van het dorp staat een heus openluchttheater.

Het ontstaan van dit openluchttheater hangt nauw samen met pastoor Veeger, die in 1952 hier kwam wonen. Op zijn initiatief werden er in 1953 de passiespelen opgevoerd, waar meer dan honderd toneelamateurs aan meededen. Het werd een groot succes! Toen een jaar later het comité 'Eerste Stichting Twentse Openluchtspelen' werd opgericht, besloot pastoor Veeger om dit deel van het kerkbos waar zij met de passiespelen gebruik van maakten aan te bieden als theaterplek aan de stichting. Zodoende is het Openluchttheater Hertme ontstaan.

De bouw van het theaterpodium is het bewijs van de hechte gemeenschap van Twente: vanuit het dorp en omstreken kwamen vrijwilligers om het theater vanaf de grond toe op te bouwen. Niet alleen vrijwilligers, ook het Twentse bedrijfsleven helpt mee.

De passiespelen lijken een nieuwe traditie te zijn geworden, maar ook voor andere theatervoorstellingen, opera's, popconcerten en festivals ontleend dit Openluchttheater in Hertme zich als de ideale outdoor locatie. Wie weet val je met je neus in de boter bij een fantastisch optreden!

Openluchttheater Hertme

Openluchttheater Hertme
Hertmerweg 31
7626 LV Hertme

Contactgegevens
E: info@openluchttheaterhertme.nl

Bekijk de website voor de theateragenda.

Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.