Nederlands Wijnbouwcentrum
Nederlands Wijnbouwcentrum
Nederlands Wijnbouwcentrum

Nederlands Wijnbouwcentrum - Groesbeek

N 51.7683775 / E 5.9356249
icon-voorzieneingen-fietsenstalling
icon-voorzieningen-laadpas-blue
icon-voorzieningen-parkeren-blue
icon-voorzieningen-rolstoelvriendelijk-blue
icon-voorzieningen-kraanwater-blue
icon-voorzieningen-wc-blue
icon-voorzieningen-wifi-blue

De nieuwe interesse in wijn van Nederlandse boeren vroeg in Groesbeek om een professioneel productiebedrijf, waar wijnboeren hun druiven konden laten persen, hun wijnen laten testen en waar men kennis kon delen. Freek Verhoeven nam het op zich om een dusdanig bedrijf te realiseren. Na 12 jaar voorbereiding van vergunningen, bodemonderzoeken, bestemmingsplannen etc. was het zover. Op 22 september 2017 werd het Nederlands Wijnbouwcentrum officieel geopend.

Het Nederlands Wijnbouwcentrum is sindsdien uitgegroeid van een kennis- en productie bedrijf tot een unieke wijnbeleving, met rondleidingen & proeverijen, meewerkdagen, wijngaarddiners en een heerlijk terras aan de wijngaard voor de lekkerste lunches en borrels. Daarnaast organiseert het Nederlands Wijnbouwcentrum diverse activiteiten zoals wandel- en fietsroutes, diverse wijnworkshops of een high wine. Dit alles zonder de kernactiviteit van wijnproductie uit het oog te verliezen.

Daarnaast vergroot het Nederlands Wijnbouwcentrum als sociale onderneming de maatschappelijke kansen van mensen voor wie betaald werk en functioneren in de maatschappij niet vanzelfsprekend is. Mensen van alle niveaus en achtergronden zijn welkom om een leer-werktraject te volgen. Dit gebeurt volgens het ontwikkelplan “werken met trots”. Voor de titel van het ontwikkelplan is gekozen, omdat uit onderzoek blijkt dat mensen heel trots zijn op hun werk bij het Nederlands Wijnbouwcentrum.

Groesbeek is met de kracht van alle wijnboeren en het Nederlands Wijnbouwcentrum uitgegroeid tot hét wijndorp van Nederland dat actief deelneemt aan wijn-gerelateerde evenementen en groei op het gebied van wijnbouw stimuleert.

Nederlands Wijnbouwcentrum
Nederlands Wijnbouwcentrum

Nederlands Wijnbouwcentrum
Bredeweg 2
6562 DE Groesbeek

Contactgegevens
T: 024–7111080
E: welkom@nederlandswijnbouwcentrum.nl

Openingstijden
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag 10:00 - 18:00
Donderdag 10:00 - 18:00
Vrijdag 10:00 - 18:00
Zaterdag 10:00 - 18:00
Zondag 10:00 - 18:00
Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.