Nationaal Park Oosterschelde | bruinvis
Nationaal Park Oosterschelde
Nationaal Park Oosterschelde | zeeanemone
Nationaal Park Oosterschelde | vogelgebied
Nationaal Park Oosterschelde

Nationaal Park Oosterschelde - Colijnsplaat

N 51.602440711431 / E 3.800391251589

Dit bijzondere Nationaal Park bestaat voor ongeveer een kwart uit land en het grootste deel uit de Oosterschelde. Het is gelegen tussen de dijken van Schouwen-Duiveland, Tholen, Sint Philipsland, Noord-Beveland, Zuid-Beveland en de dammen van de Deltawerken. Tussen de dijken en de Oosterschelde vind je karrevelden, inlagen, buitendijkse schorren, slikken en platen en kreekgebieden. Deze vormen een ideaal broed-, rust- en overwinteringsgebied voor 300 verschillende vogelsoorten die via de westkust van Europa, van Oost-Canada en Siberië naar het zuiden van Afrika trekken.

Door de aanleg van de Oosterscheldekering, de getijden en het feit dat er dagelijks twee keer 800 miljard liter zout water het gebied in- en uitstroomt, is een uniek ecosysteem ontstaan met een boeiende flora en fauna. Hier zie je bruinvissen en zeehonden, krabben, kreeften, schelpdieren, zeeanemonen en zeekatten. Zo vormt het een paradijs voor sportduikers.

Op een enkele plek in de Oosterschelde kun je, onder de juiste omstandigheden, nog restanten of sporen van de verdronken dorpen in dit gebied terugvinden. Zoals de muur van het kasteel van Lodijke of de stad Reimerswaal.

Heel bijzonder is dat je in dit park je eigen maaltje bijelkaar kunt zoeken. Mosselen, zeekraal, oesters en lamsoor zijn volop te vinden. Hier zijn wel regels voor en soms heb je een vergunning nodig. Kijk op de website voor meer informatie.

Nationaal Park Oosterschelde | bruinvis
Nationaal Park Oosterschelde
Nationaal Park Oosterschelde | zeeanemone
Nationaal Park Oosterschelde | vogelgebied

Nationaal Park Oosterschelde
Emelissedijk
4675 Colijnsplaat

Contactgegevens

Openingstijden
24 uur open

Van zonsopgang tot zonsondergang is het grootste deel van het park vrij toegankelijk. In het vogelbroedseizoen zijn bepaalde delen niet toegankelijk.

Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.