LEGiO Museum
Victory Museum
Museumdrukkerij
Museumplein Grootegast

Museumplein Grootegast - Grootegast

N 53.2132365 / E 6.2675525

Het Groningse lintdorp Grootegast kende jarenlang relatief veel industriële activiteit. Zo was LEGO Nederland er van 1964 tot 19974 gevestigd en werd het speelgoed vanuit Grootegast over de rest van Nederland gedistribueerd. In het pand waar dit plaatsvond is sinds 2015 het LEGiO Museum gevestigd. Verschillende verzamelaars tonen hier hun collectie LEGO in een vaste expositie, maar er zijn ook wisselende thema-exposities. Er is een historische collectie met LEGO van hout, er is een modelstad en er zijn complete sets van 1949 tot heden te bewonderen.

Maar er is meer; er bevinden zich nog twee musea aan hetzelfde plein. Het Victory Museum waar door middel van diorama's verschillende aspecten van de Tweede Wereldoorlog worden uitgelicht. Maar ook vitrines met allerlei objecten uit de oorlog. En tenslotte de museumdrukkerij. Hier kun je zien wat er bij kwam kijken om een boek, krant of folder te drukken en je ziet er een collectie historische typemachines.

Alle musea aan het Museumplein zijn met een en hetzelfde kaartje te bezoeken. Voor ieder van de musea kun je ongeveer een uur uittrekken, maar je kunt natuurlijk ook een keuze maken voor een van de drie.

Op het museumplein zit ook een American Diner, waar je even iets kunt nuttigen tijdens je stop. Je kunt het diner alleen bezoeken met een entreebewijs van het museum.

LEGiO Museum
Victory Museum
Museumdrukkerij

Museumplein Grootegast
Legolaan 1c
9861 AT Grootegast

Contactgegevens
T: 0594-745605

Openingstijden
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag 13:00 - 17:00
Donderdag Gesloten
Vrijdag 13:00 - 17:00
Zaterdag 10:00 - 17:00
Zondag 10:00 - 17:00
Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.