Miljoenenlijn Stichting Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij
Miljoenenlijn Station Simpelveld

Miljoenenlijn Station Simpelveld - Simpelveld

N 50.8317068 / E 5.9780817
icon-voorzieningen-parkeren-blue
icon-voorzieningen-wc-blue

Ervaar een ouderwetse stoomtrein op de Miljoenenlijn! Sinds 1853 heeft Simpelveld een treinstation. Het was het eerste Nederlandse grensstation en groeide uit tot een belangrijk economisch centrum. Begin van de twintigste eeuw werd het gebouw te klein en werd er uitgebreid. Er kwam een 100 meter lang gebouw met twee bovenwoningen en een overkapt perron. Simpelveld was daarmee in één keer het grootste stationsgebouw van Limburg.

Helaas is niet alles van het gebouw bewaard gebleven. In 1975 werd een deel gesloopt en bleef er 38 meter over. Dit is het huidige stationsgebouw. De Stichting Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij ontfermt zich sinds 1995 over het station en is Simpelveld het centraal station van de Miljoenenlijn: een populaire toeristische attractie.

Laat je meevoeren met de stoomlocomotief door het heuvelachtige landschap. Terwijl onderweg de stoomfluit blaast, kijk je uit over de heuvels van Zuid-Limburg. In totaal ligt er 29 kilometer spoor met acht haltes. Je kunt een rit maken richting Valkenburg en Maastricht, of de andere kant op richting Kerkrade en Heerlen. Het is ook mogelijk een ritje naar Duitsland te maken, je rijdt dan naar Bocholtz en Vetschau.

Het aanleggen van deze spoorlijn was niet gemakkelijk. Door het heuvelachtige landschap moest er op veel plaatsen land worden opgehoogd, zodat de trein niet te veel hoogteverschillen hoefde te maken. Dat alles zorgde voor een moeizaam en duur traject, vandaar de naam 'Miljoenenlijn'!

Miljoenenlijn Stichting Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij

Miljoenenlijn Station Simpelveld
Stationstraat 22
6369 VJ Simpelveld

Contactgegevens
T: 045-5440018
E: info@miljoenenlijn.nl

Bekijk de website voor de actuele dienstregeling. Je kunt online reserveren.

Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.