Mantingerveld
620

Mantingerveld - Mantinge

N 52.78115659919362 / E 6.595685434643471

Het Mantingerveld is een samenstelling van vier kleine natuurgebieden ten noorden van Hoogeveen. Natuurmonumenten is de laatste 25 jaar hard bezig geweest om de gebieden Mantingerzand, Hullenzand, Lentsche Veen en Martensplek op elkaar aan te laten sluiten.

Als je door de prachtige zandduinen en heidevelden fietst, kun je het je amper voorstellen dat dit gebied eind jaren '90 nog akkerbouw en weiland was. Dankzij de inzet van natuurbeheer is dit weer een natuurgebied geworden zoals het er eeuwenlang was: vol heide, hoogveen, jeneverbesstruiken en vennen.

Door de koppeling van de natuurgebieden, is er weer ruimte voor planten en dieren. De vennen worden bewoond door de heikikker en de levendbarende hagedis, in de poelen leven ringslangen en libellen. Vogels als de wulp, torenvalk en de geelgors met zijn prachtige zang voelen zich hier thuis.

Op de heide grazen heidekoeien, maar ook schapen, 'gewone' koeien en shetlandpony's van de Agrarische Natuur Vereniging. Elke diersoort heeft zijn eigen menu, wat goed is voor de verschillende planten.

Natuurmonumenten
Mantingerveld

Mantingerveld
Mantingerdijk
9436 Mantinge

Contactgegevens

Openingstijden
24 uur open
Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.