Lunet van de Snel
Lunet aan de Snel Schalkwijk
Lunet aan de Snel luchtfoto
Lunet aan de Snel vooraanzicht
inundatiekanaal Lunet aan de Snel
Kunstwerk Waterstaat - Geert Mul
Lunet aan de Snel

Lunet aan de Snel - Schalkwijk

N 51.9770266 / E 5.1613411

Lunet aan de Snel is onderdeel van de Hollandse Waterlinie en ligt aan de Lekdijk op het Eiland van Schalkwijk, op een steenworp afstand van Fort Honswijk. Het totale terrein van Lunet aan de Snel beslaat bijna 2,5 hectare. Aan de westkant van de lunet ligt het Inundatiekanaal, dat in tijden van oorlog gebruikt kon worden om het omliggende gebied onder water te zetten. Het verdedigingswerk dankt zijn naam aan het watertje de Snel, dat vanaf de oostzijde richting polder Blokhoven loopt.

Stichting Lunet aan de Snel laat je op een educatieve en recreatieve manier kennismaken met het fort, het omliggende gebied en/of het thema water. Daarnaast is de locatie te huur voor bijeenkomsten en activiteiten. Lunet aan de Snel kent geen reguliere openingstijden; het fort is slechts geopend op afspraak en incidenteel tijdens evenementen.

Er is wel een openbaar wandelpad dat over een deel van het fortterrein loopt. Dit pad brengt je naar een uniek uitkijkpunt op de Remise van Lunet aan de Snel. Hier heb je zicht op diverse onderdelen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie zoals fort Honswijk, het inundatiekanaal en Polder Blokhoven, maar ook op de Lekdijk en de uiterwaarden. Daarnaast is op deze plek het kunstwerk Waterstaat van Geert Mul te bezichtigen.

Lunet van de Snel
Lunet aan de Snel Schalkwijk
Lunet aan de Snel luchtfoto
Lunet aan de Snel vooraanzicht
inundatiekanaal Lunet aan de Snel
Kunstwerk Waterstaat - Geert Mul

Lunet aan de Snel
Lekdijk 56b
3998 NJ Schalkwijk

Contactgegevens
E: mail@lunetaandesnel.nl

Het boventerrein is vrij toegankelijk via het kleine hek ca. 10 meter links van de hoofdingang. Kazerne en voorterrein alleen voor locatiehuur.

Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.