Haas
Ezel
Lochemer koolhazen

Lochemer koolhazen - Lochem

N 52.1430994 / E 6.3935462

In de tijd dat er nog met pijl en boog werd gejaagd werd Lochem geplaagd door hazen. Zij aten de heerlijke kool op die de Lochemers eigenlijk voor zichzelf hadden bestemd. Op een dag ging een inwoner van de stad naar zijn moestuin en schrok vreselijk. Een enorme haas deed zich tegoed aan zijn moestuin. Geschrokken rende hij naar het centrum van de stad. 'De moeder van alle hazen zit in mijn tuin!', riep hij hijgend. De bevolking liep met hem mee en schrok ook van de enorme afmetingen van de haas. Ze besloten zich eerst moed in te drinken.

Gesterkt door de drank slopen ze weer naar de moestuin toe. De haas maakte een vreemd geluid en de Lochemers doken weg achter de heg. Toen ze even later over het randje keken zagen ze dat de haas met een vreemd gebogen poot op de grond lag. Hij was nu een gemakkelijk doelwit en triomfantelijk schoten ze met hun pijlen en bogen op het dier. Vervolgens werd het geslacht en al was het vlees niet zo mals, toch besloten ze er een feestmaal van te maken voor de hele stad.

Net toen iedereen was uitgegeten kwam er een boerenechtpaar uit Wildenborch de stad in. Hun ezel was losgebroken en voor het laatst gezien toen hij richting Lochem liep...

Haas
Ezel

Lochemer koolhazen
Gageldijk
7241 RJ Lochem

Contactgegevens

Openingstijden
24 uur open
Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.