Kanoën op Landgoed Weleveld
Verse melk van Melktap Weleveld
Golfbaan Weleveld
Landgoed Weleveld (en meer!)

Landgoed Weleveld (en meer!) - Zenderen

N 52.3223886 / E 6.7436692

De geschiedenis van dit landgoed gaat lang terug: al in 1244 werd de naam Weleveld genoemd en rond 1300 is het eerste huis op het landgoed gebouwd. Het was een eenvoudig bouwwerk, namelijk de zogenoemde spieker (voorraadschuur), maar toch was dit genoeg om dit de officiële stichtingsddatum van het landgoed te maken. Daarmee is het één van de drie oudste havezates (groot landgoed) in Twente. De naam Weleveld is afgeleid van de naam Wolfsveld, zoals het eerst heette. Die naam werd verbasterd tot Wellsfelt, Welvelde en uiteindelijk Weleveld. De wolf leeft nog voort in het wapen van de Welevelds en dat wordt geëerd door de meerdere beelden van wolven die over het landgoed verspreid staan.

Er is hier ontzettend veel te zien en te beleven! Geniet van de natuur en de vele vogels. Met een beetje geluk zie je in de wildakkers rondom reeën, hazen, konijnen en soms zelfs vossen. De beelden van Middeleeuws Weleveld geven met 35 levensgrote figuren weer hoe het leven op het landgoed er tijdens de Middeleeuwen uitzag. Dit veld is openbaar toegankelijk.

Zin in een actief outdoor uitje? Landgoed Weleveld biedt tal van mogelijkheden! Je kunt hier onder andere kanoën, handboogschieten, huifkartochten maken, speurtochten doen of een balletje slaan op de golfbaan. Om te wandelen biedt het een aantal mooie wandeltochten.

Fiets ook zeker even langs melkveeboerderij Huiskes-Beltman. Bij de Melktap Weleveld tap je dagelijks zelf je verse melk uit de melktap. Je kunt hier ook verse eieren kopen of een rondleiding krijgen.

Kanoën op Landgoed Weleveld
Verse melk van Melktap Weleveld
Golfbaan Weleveld

Landgoed Weleveld (en meer!)
Oude Bieffel 23
7625 RA Zenderen

Contactgegevens
E: info@weleveld.nl

Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.