Kasteel, Jeugdherberg Rhijnauwen
Landgoed Rhijnauwen

Landgoed Rhijnauwen - Bunnik

N 52.0691289 / E 5.1777452

In 1394 verkreeg Jan van Renesse kasteel Rhijnauwen via zijn vrouw Aleydt van Lichtenberg. De Van Lichtenbergs waren een machtige Utrechtse familie die het regelmatig aan de stok had met andere Utrechtse geslachten. In die strijd werd ook de familie Van Renesse getrokken, met als gevolg dat ze uit de stad werden verbannen en kasteel Rhijnauwen in brand werd gestoken. Na 1450 werd er een nieuw huis opgetrokken, waarvan delen in het huidige buitenhuis herkenbaar zijn. Het kasteel is tegenwoordig een hostel, ook wel een jeugdherberg. Je kunt hier overnachten en je bent voorzien van een heerlijk ontbijt.

Het Theehuis Rhijnauwen heeft van alles te bieden. Ga hier langs voor de een kopje koffie of thee, gebak, lunch of voor een heerlijke pannenkoek als diner.

Het Fort van Rhijnauwen diende vroeger als waterlinie en is nu te bezoeken. Hier vindt je interessante geschiedenis en kom je ook wat meer te weten over het Landgoed van Rhijnauwen.

Kasteel, Jeugdherberg Rhijnauwen

Landgoed Rhijnauwen
Rhijnauwenselaan 14B
3981 HH Bunnik

Contactgegevens

Beoordelingen
Volle ster Volle ster Volle ster Volle ster Volle ster

Hele mooie route om te fietsen met al die prachtige bezienswaardigheden. Mijn hoogtepunt van de dag was dit prachtige huis.

Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.