Landgoed Park Schothorst
Landgoed Park Schothorst

Landgoed Park Schothorst - Amersfoort

N 52.178431409464 / E 5.386764459

Aan de rand van Amersfoort-Noord ligt Landgoed Park Schothorst. Een park met een belangrijke functie voor de omgeving. Grote groene velden waar door buurtbewoners wordt gesport en gespeeld. Een bos waar je heerlijk even kunt wandelen en je onttrekken aan de stad. Er is in het bos een heuse kabouterwandeling van 1,5km uitgezet die begint bij de voordeur van Het Groene Huis. In de groene kist vind je een beschrijving van de route met opdrachten. Kunnen jullie de kabouters vinden?

In Het Groene Huis is tevens het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie (CNME) gevestigd. Er worden hier allerlei activiteiten georganiseerd in het kader van natuur en duurzaamheid. Er zijn tentoonstellingen, cursussen en er is het Groencafé. Maar vergeet ook het Bijenhuis, de Sterrenwacht en de vroegmiddeleeuwse boerderij niet te bekijken. Bij die laatste is van mei t/m september op zondag tussen 13:00 tot 16:30 een gastvrouw in middeleeuwse kleding aanwezig om al je vragen te beantwoorden. Soms is zij vergezeld door Vikingen die ambachten uit die tijd demonstreren. Kijk voor bijzondere activiteiten eens op de website van Het Groene Huis.

Als het echt mooi weer is mag je de natuurspeelplaats niet overslaan. Hier kun je van zonsopgang tot zonsondergang klimmen, klauteren, hutten bouwen, geulen graven en met water kliederen aan de waterpomp. Een genot voor ieder kind dat vies mag worden.

Landgoed Park Schothorst

Landgoed Park Schothorst
Schothorsterlaan 21
3822NA Amersfoort

Contactgegevens
T: 0334695200
E: cnme@amersfoort.nl

Openingstijden
Maandag 24 uur open
Dinsdag 24 uur open
Woensdag 24 uur open
Donderdag 24 uur open
Vrijdag 24 uur open
Zaterdag 24 uur open
Zondag 24 uur open

Het park en de natuurspeeltuin zijn dagelijks toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. De openingstijden zijn van Het Groene Huis dat tussen Kerst en Oud en Nieuw gesloten is. Kijk voor bijzonderheden op de website van Het Groene Huis.

Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.