Foto ter illustratie
Landgoed Nieuw Leeuwenhorst

Landgoed Nieuw Leeuwenhorst - Noordwijkerhout

N 52.248536711334 / E 4.469525461

Landgoed Nieuw Leeuwenhorst is onderdeel van Nationaal Park Hollandse Duinen. Het is een 40 hectare groot landgoed op een strandwal in Noordwijkerhout, ontstaan op grondgebied van een voormalig nonnenklooster dat in de Tachtigjarige Oorlog volledig werd verwoest.

Het bestaat uit vier buitenplaatsen; Oud Leeuwenhorst, Dijckenburch, Nieuw Leeuwenhorst en Klein Leeuwenhorst. Klein Leeuwenhorst is in particulier bezit en wordt bewoond, het bos is opgengesteld voor publiek.

Je vind op het landgoed een uitzichtheuvel, de Koepelberg, met uitzicht op landhuis Dijckenburch, veel bos en een spiegelvijver. De omstandigheden zijn ideaal voor een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Je kunt er een ijsvogel spotten, verschillende vleermuizen, veldlathyrus of de rietorchis. Er zijn informatieborden geplaatst met aanwezige dieren en planten.

In de Tweede Wereldoorlog werd het landgoed in beslag genomen door de Duitsers. Overblijfselen uit die tijd zijn een stelsel van loopgraven en verschillende bunkers.

Foto ter illustratie

Landgoed Nieuw Leeuwenhorst
Gooweg
2211 XX Noordwijkerhout

Contactgegevens

Openingstijden
24 uur open
Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.