Beeld Eibertje | Markt Nunspeet
Kunstvitrine | Markt Nunspeet
Kunstwerken, Markt Nunspeet

Kunstwerken, Markt Nunspeet - Nunspeet

N 52.376048588488 / E 5.7835082074478

Op de Markt in Nunspeet vind je twee aardige kunstwerken die de korte wandeling er naartoe door de Dorpsstraat zeker waard zijn.

Mini-expositie: Kunstsnoer Nunspeet
Op de Markt en vier andere plekken in het centrum van Nunspeet staan glazen vitrines waarin wisselkunst is tentoongesteld. Ze lijken een beetje op een ouderwetse telefooncel, maar dan met een kunstwerk erin. Om de drie maanden krijgt de vitrine een nieuwe inrichting.

Eibertje
Een plastiek van een vrouw op een sokkel. Ze heeft een kordate houding, draagt een lange jurk en onder haar arm een mini-winkelwagentje met daarin een ei. Dit kunstwerk is genoemd naar de legendarische boerin Eibertje. Ze leefde waarschijnlijk rond 1850 in Vierhouten en kwam elke week naar de Nunspeetse markt om daar eieren te verkopen. Ze nam de kortste weg, dwars door het bos en over de heide waar, volgens de legendes, geesten, spoken en elfen leefden. De dappere Eibertje liep er zo vaak, dat er een pad ontstond: het Eibertjespad. Het ligt nu nog tussen Nunspeet en Vierhouten.
Let op: Om deze kunstwerken te zien, moet je een kort stukje over de Dorpsstraat naar de Markt lopen, of fiets de Dreistweg in en loop richting de Dorpsstaat en dan rechtsaf naar de Markt

Beeldend kunstenaar, dichter en schrijver Ingeborg ten Hoopen (Apeldoorn, 1958) is ook bekend om haar schilderijen- en tekeningenseries over zeer menselijke thema’s. In 2011 bracht ze de gedichtenbundel Stom Gedicht uit onder het pseudoniem Elisa Breimer.

Beeld Eibertje | Markt Nunspeet
Kunstvitrine | Markt Nunspeet

Kunstwerken, Markt Nunspeet
Markt
8071BX Nunspeet

Contactgegevens

Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.