Street art - Silo Art Tour
Kunstwerk Relatie tussen mens en dier
Kunstwerk 'Relatie tussen mens en dier'

Kunstwerk 'Relatie tussen mens en dier' - Lochem

N 52.1645318 / E 6.4284269

Silo Art Tour Achterhoek is een route langs verschillende kunstwerken. Met behulp van street art op gebouwen worden bijzondere plekken en unieke verhalen tot leven gebracht. Deze kunstwerken hebben allemaal een link met de agrarische sector.

Het kunstwerk 'Relatie tussen mens en dier' is geschilderd door kunstenaarsduo TelmoMiel op de graan opslagsilo van OOCON. Het kunstwerk is één van Nederlands grootste street art. Het 'schilderij' rijst ver boven het landschap uit en is hierdoor in de wijde omtrek van Lochem te zien.

Het kunstwerk vertelt het verhaal van de Lochemse Hooiplukkers. Het verhaal speelt zich af tijdens de Tachtigjarige Oorlog waarin de Spanjaarden Lochem met een list probeerden in te nemen. De Spanjaarden hadden zich verstopt in de hooiwagens. Zij wisten niet dat zolang de hooiwagens binnen de stadspoort waren, enkele jongens hooi mochten plukken uit de hooiwagens voor hun konijnen. Poorters Jan was één van de jongens die hooi plukte voor zijn konijn. Hij greep per ongeluk een laars van een Spanjaard uit de wagen. Hierdoor was iedereen op de hoogte van de Spanjaarden en versloegen de soldaten van Lochem de Spanjaarden. Hier hebben de Lochemers de bijnaam 'De Hooiplukkers' aan te danken.
Street art - Silo Art Tour
Kunstwerk Relatie tussen mens en dier

Kunstwerk 'Relatie tussen mens en dier'
Goorseweg 13
7241 DB Lochem

Contactgegevens

Openingstijden
24 uur open
Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.