Korenmolen De Hoop Bunschoten
Korenmolen De Hoop Bunschoten

Korenmolen De Hoop Bunschoten - Bunschoten-Spakenburg

N 52.2430115 / E 5.3728875

We weten dat er in 1556 al een molen stond in Bunschoten. De molen is in de eeuwen daarna regelmatig verbouwd, waarvan de laatste keer in 1899. De toenmalige grondzeiler werd in dat jaar gesloopt om plaats te maken voor een stellingmolen.

Deze molen was, voordat hij in Bunschoten kwam, een oliemolen in de Zaanstreek. Eenmaal in Bunschoten werd hij omgebouwd tot een korenmolen zodat er koren mee gemalen kon worden.

In 1912 kwam de mechanisatie in zwang en raakte molen De Hoop in verval. In de jaren erna werd De Hoop stukje bij beetje afgebroken tot er geen molen meer overbleef.

Gelukkig was daar Stichting Botterwerf Spakenburg die een speciale stichting oprichtte om de korenmolen weer in ere te herstellen. In 1999 begonnen zij met het verzamelen van inkomsten om de gemaakte plannen uit te kunnen voeren.

Op 30 november 2007 was het dan zo ver: de bouw kon beginnen en in 2009 had Bunschoten weer een korenmolen. Ook de voormalige paardenstal is herbouwd, waar nu een brasserie in is gevestigd. De molen schittert weer in volle glorie als authentiek herkenningspunt van de stad.

Korenmolen De Hoop Bunschoten

Korenmolen De Hoop Bunschoten
Stadsspui 2
3752 CL Bunschoten-Spakenburg

Contactgegevens
T: 06-52412379
E: molen@monumentenbunschoten.nl

Openingstijden
24 uur open
Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.