Foto ter illustratie
Klooster Liefdezusters

Klooster Liefdezusters - Koningsbosch

N 51.0523393 / E 5.9572378

Decennialang leefden en werkten hier de Liefdeszusters van Het Kostbaar Bloed. Hoewel het klooster niet meer actief in gebruik is, is het gebouw nog altijd even indrukwekkend!

De bouw vond plaats in verschillende fasen tussen 1874 en 1912. De stijlen die je terugziet in de architectuur zijn voornamelijk neoromaans en neogotisch. Binnen ziet het er nog altijd hetzelfde uit als toen de bouw in 1912 was afgerond. Het schip was opgezet met hoge spitsbogen, muurschilderingen en grote, hooggeplaatste ramen.

Achter het klooster is een tuin te vinden. Het land is opgedeeld in meerdere percelen. Zo is er een landschappelijk deel met perken, loofbomen en lage struiken. Via slingerende paden kun je het parkachtige gedeelte bekijken. Aan één van de paden is zelfs een Lourdesgrot te bewonderen.

Er is daarnaast een bosperceel, een in de jaren 1960 aangelegde zusterbegraafplaats en een moestuin, waar de Liefdezusters voedsel verbouwden voor de pensionaatsleerlingen. Rondom de tuin staat een bakstenen muur die al is gebouwd in 1898-1899.

Sinds 2006 heeft het klooster een nieuw doel gekregen: een gemeenschapshuis met maatschappelijke voorzieningen. De kloostertuin is nu ingericht als dorpspark en in het klooster zijn woningen ingericht. Je kunt het gebouw dus alleen nog van de buitenkant bewonderen. Aan de kant waar een parkeerterrein is ingericht, is nog altijd een kapelletje te bezichtigen.

Foto ter illustratie
Openingstijden
24 uur open

Alleen van buiten te bezichtigen. De Maria Kapel is altijd geopend.

Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.