Ketelmeer
Beluister het audiofragment
Ketelmeer (Vogeleiland)

Ketelmeer (Vogeleiland) - Kampen

N 52.611020672579 / E 5.838765299

Eén van de noordelijke Randmeren is het Ketelmeer. Het meer grenst aan Dronten, Kampen en de Noord-Oostpolder en is 3500 hectare groot. Toen in 1956 het oostelijke gedeelte van Flevoland werd ingepolderd is het Ketelmeer ontstaan.

In dit meer liggen verschillende natuureilanden. Op één van deze eilanden hebben Marianne, Berend en Pup gewoond. Berend voer vaak het Ketelmeer over om naar Kampen te gaan. Maar ook voor zijn werk als muskusrattenvanger was hij vaak op het Ketelmeer te vinden.

Op een avond was Berend al een aantal dagen niet meer op het eiland geweest en besloot Pup om zelf eens naar Kampen te gaan. Ze wilde weten hoe de buitenwereld eruitzag en of de 'tamme mensen' echt zo anders waren als zij. Het was al donker. Er was geen boot, dus moest ze het Ketelmeer overzwemmen. Aangekomen bij de rietlanden van Kampen verschool ze zich tussen het riet. Bijna hadden twee fietsers haar gezien. "Zag ik daar net een naakte vrouw?" Ze zagen haar niet meer, maar Pup zag hen wel. Tamme mensen waren helemaal niet anders dan zij. Toch durfde ze niet verder en zwom ze snel weer terug.

Ketelmeer
Beluister het audiofragment

Ketelmeer (Vogeleiland)
Ketelmeer
8307 RN Kampen

Contactgegevens

Openingstijden
24 uur open
Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.