Kempisch Bakkerijmuseum de Grenswachter is misschien wel het gezelligste, maar zeker het lekkerste museum in de Kempen. In de oude bakkerij (oorspronkelijk de graanschuur bij de molen) wordt naar speciaal recept door echte bakkers ‘ambachtelijk’ gebakken. Hier kun je een workshop brood bakken of Brabantse worstenbrood volgen.
Ook het nostalgische snoepwinkeltje uit 1850, gebouwd door een LTS uit Eindhoven, is een genot om te zien. Een bezoek aan dit museum is, mede in verband met de ligging in de ‘contente’ Kempen, uitstekend geschikt voor personeelsuitstapjes, familiereünies, verenigingen, seniorenclubs, schoolexcursies en verjaardagspartijtjes.
Kempisch Bakkerijmuseum de Grenswachter
Kapellerweg 15
5575BG
Luyksgestel
Contactgegevens
T: +31497541314
E: info@bakkerij-museum.nl
W: http://www.bakkerij-museum.nl
Openingstijden | |
---|---|
Maandag | Gesloten |
Dinsdag | Gesloten |
Woensdag | 10:00 - 16:00 |
Donderdag | Gesloten |
Vrijdag | Gesloten |
Zaterdag | 10:00 - 16:00 |
Zondag | Gesloten |
De overige dagen zijn gereserveerd voor workshops. De winkel is dan natuurlijk wel toegankelijk! Voor een bakdemonstratie is reservering verplicht. Neem voor alle zekerheid contact op.