Kasteeldomein Vilain XIIII
Kasteeldomein Vilain XIIII

Kasteeldomein Vilain XIIII - Maasmechelen

N 50.992851722816 / E 5.7408373270222

Op 20 mei 1822 vond in het kasteel van Leut het huwelijk van de eeuw plaats, waarbij de elegante bruid Pauline de Billehé de Valensart in het huwelijksbootje stapte met de jonge bruidegom Charles Vilain XIIII, afkomstig uit de allerhoogste adellijke kringen van het land. Pauline was destijds 22 jaar en kwam uit Maastricht, waar haar vader burgemeester was en tevens eigenaar van het kasteel van Leut. Na de bruiloft werd het kasteel vernoemd naar de nieuwe heer en vrouwe: Vilain. Het was duidelijk dat de liefde tussen hen groot was, want het stel kreeg maar liefst zeven dochters.

In het kasteel Vilain XIIII kunnen bezoekers kennismaken met de fascinerende geschiedenis van de familie Vilain XIIII en de transformatie van het kasteel tot ziekenhuis. Daarnaast biedt het kasteeldomein ook een prachtig uitzicht op de omgeving zoals die er vandaag de dag uitziet, vastgelegd door de lens van Titus Simoens. Ten slotte kan men zelfs een bijdrage leveren aan de toekomst van het kasteeldomein door bij te dragen aan bouwprojecten.

Het kasteel Vilain XIIII is gelegen tussen Leut en Meeswijk in de gemeente Maasmechelen, en het aangrenzende kasteelpark biedt een spectaculair uitzicht op de riviervallei van de Maas, waarbij aan de overkant van de rivier Nederland te zien is.

Kasteeldomein Vilain XIIII

Kasteeldomein Vilain XIIII
Dreef 147
3630 Maasmechelen

Contactgegevens

Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.