Kasteel Neercanne (Agimont)
Kasteel Neercanne (Agimont)

Kasteel Neercanne (Agimont) - Maastricht

N 50.8187188 / E 5.6673562

Kasteel Neercanne of d'Agimont is gelegen tegen een heuvelrug. Dit maakte terrassenaanleg mogelijk, maar ook noodzakelijk, en resulteert in een bijna niet-Nederlands beeld. Het huidige kasteel Neercanne stamt grotendeels uit 1698 en is gebouwd in Frans-classicistische stijl, in opdracht van de gouverneur van Maastricht, Daniel Wolf von Dopff. Delen van het kasteel en ook van de terrasmuren zijn al ouder.

Begin 14de eeuw stond er al een kasteel, in bezit van Rohant d'Agimont. In 1843, bij de bepaling van de grens tussen Nederland en België, lukte het kasteelheer Ignace Frederic Nicolas Florentin de Thier van Nedercanne om te zorgen dat zijn kasteel en grond binnen Nederland gaan vallen. Het dorp Neerkanne ligt aan de overzijde van de grens.

In 1947 koopt Het Limburgs Landschap kasteel Neercanne en een eerste restauratieronde van maar liefst 25 jaar volgt. In die jaren worden ook de twee hoogstgelegen terrassen met hun aanleg hersteld. Daarna vindt in 1989-1990 een aanvullende restauratie van de muren plaats en volgt in 1997 een heraanleg voor de derde terrastuin. Nu is het kasteel een hotel en restaurant.

Kasteel Neercanne (Agimont)

Kasteel Neercanne (Agimont)
Von Dopfflaan 10
6213 NG Maastricht

Contactgegevens
T: 043-3251359
E: info@neercanne.nl

Openingstijden
24 uur open

Het kasteel is een hotel-restaurant.

Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.