Kasteel Huys ter Horst
Kasteel Huys ter Horst

Kasteel Huys ter Horst - Horst

N 51.4655001 / E 6.0584121

De geschiedenis van Kasteel Huys ter Horst gaat terug tot ongeveer 1300. Wat is begonnen als militaire vluchtburcht is door de eeuwen heen uitgebouwd tot majestueus kasteel voor de adellijke families die hier resideerden.

Tot aan de 18e en 19e eeuw is het kasteel steeds verder uitgebreid. De bewoonster die het schitterende kasteel heeft laten voltooien, ondanks vele schulden, was Catharina Cecilia van Bocholtz; weduwe van Willem Vincent baron van Wittenhorst en markies Adriaan Arnold van Hoensbroek.

De laatste telg van adel, Charlotte von Fürstenberg, heeft aan het begin van de 19e eeuw het toen al vervallen slot verkocht en het werd steen voor steen verkocht. Een deel van de overgebleven ruïne is in 1920 afgebrand als gevolg van een blikseminslag.

De resten van het ooit machtige Kasteel Huys ter Horst zijn, na een aantal omzwervingen, in handen gekomen van de gemeente Horst. Tegenwoordig kun je er op afspraak een rondleiding krijgen of even wandelen op het buitenterrein. Ook is het een bijzondere locatie voor bruiloften en andere evenementen.

Kasteel Huys ter Horst

Kasteel Huys ter Horst
Kasteellaan 2
5961 BW Horst

Contactgegevens
T: +31616969913
E: rondleiding@kasteelhuysterhorst.nl

In de periode april tot en met oktober is het kasteel iedere eerste zondag van de maand geopend en kan men met een hand-out het kasteel verkennen.

Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.