Kasteel Bentheim
Kasteel Bentheim

Kasteel Bentheim - Bad Bentheim

N 52.3019831 / E 7.1567341

Het jaar 1020 staat ter boeken als het jaar dat Otto von Northeim eigenaar wordt van de burcht. De burcht bestaat dan dus al wel maar wanneer deze gebouwd werd is niet duidelijk. Jarenlang woonden hier verschillende graven die eveneens als landheer de macht hadden.

Het imposante bouwwerk kent velen ruimtes en hoeken, zowel strategisch als religieus. Zo vind je hier de Katharinenkerk, een sobere kerk met stenen muren en een bijzonder dubbelzijdig Mariabeeld. De enorme kruittoren is een van de eerste dingen die opvalt, de toren van 14x14 meter stijgt met zijn 30 meter boven de muren uit. Dit is tevens een van de oudste gedeeltes van het kasteel.

Neem ook een kijkje bij de eeuwenoude munten die getoond worden in het Marshall museum. Verder vind je hier ook boeken uit het jaar 1485, waaronder een Bijbelvertaling in het Duits. Loop rond in de Batterijtoren met muren van 5 meter dik. Kijk binnen in de later bijgebouwde Kronenburg en leer hier alles over de bewoners ervan. Als laatste kun je hier ook koetsen van honderden jaren oud bezichtigen. Stel je voor, dat je deze fietsroute met de koets had moeten afleggen!

Kasteel Bentheim

Kasteel Bentheim
Schlossstraße
D-48455 Bad Bentheim

Contactgegevens
T: +49 5922 5011
E: info@burgbentheim.de

Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.