Kagermolen
Kagermolen
Kagermolen

Kagermolen - Kaag

N 52.213264761932 / E 4.5719917276591

Ooit gehoord van de Kagermolen? Deze prachtige wipmolen uit de 17e eeuw is een echt juweeltje dat je niet wilt missen. Met zijn schitterende rood bovenhuis en grondige restauratie in 1965, is het een echte trekpleister voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de Kaagerpolder.

Hoewel de Kagermolen sinds 1985 niet meer als hoofdbemaling dient, kan hij nog steeds worden gebruikt om de polder te bemalen in tijden van extreme wateroverlast of wanneer het elektrische gemaal niet werkt. Een vrijwillig molenaar zorgt ervoor dat de molen in bedrijf blijft en dat hij klaar is voor actie wanneer dat nodig is.

De geschiedenis van de Kaagerpolder gaat terug tot 1683, toen drie kleinere polders werden samengevoegd. Het is aangenomen dat de huidige molen uit dezelfde tijd stamt of iets later is gebouwd. Bij het repareren van het bovenwiel enkele jaren geleden, ontdekte men in een houten verbinding het jaartal 1821. Dit wijst erop dat de molen al zeer oud is en mogelijk nog ouder dan 1821.

Maar dat is niet alles wat de Kagermolen zo bijzonder maakt. De molen ligt namelijk aan een Laarzenpad dat begint bij Bezinningscentrum de Stal en dwars door het poldergebied op Kaageiland loopt. Het pad is vijf kilometer lang en is gratis te bewandelen, maar het dragen van laarzen is geen overbodige luxe. Het is een unieke kans om te genieten van de prachtige omgeving en de geschiedenis van de polder te ontdekken.

Foto: Kaag en Braassem Promotie

*Let op: Molen is alleen te voet bereikbaar.

Kagermolen
Kagermolen

Kagermolen
Balgery 2
2159 LZ Kaag

Contactgegevens

Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.