Huis Aerdt
Huis Aerdt en de plataan
Huis Aerdt vergaderlocatie
Huis Aerdt

Huis Aerdt - Herwen

N 51.8882077 / E 6.0999008

Huis Aerdt ligt tussen de rivierarmen Oude Waal en Oude Rijn. Het huis heeft een geschiedenis die teruggaat tot rond 1300 en staat op de fundamenten van burcht Ter Cluse, die tweemaal werd verwoest voordat in 1651 het huidige huis verrees. Na een verwoestende brand in de 15e eeuw en latere vernietiging door Spaanse troepen rond 1600, bouwde de familie van Steenhuys het huidige Huis Aerdt.

Bijzonder is de ‘Altaarkamer’ op de bovenverdieping, ingericht als schuilkerk door Walraven van Steenhuys. In 1722 nam de familie van Hugenpoth het huis over, waarbij Godefridus Franciscus baron van Hugenpoth een sleutelrol speelde in de regulering van de Rijn, cruciaal voor de ontwikkeling van toekomstige Hanzesteden. Na meerdere eigenaren en ernstige schade in de Tweede Wereldoorlog, werd Huis Aerdt voor het symbolische bedrag van één gulden overgedragen aan de Stichting Vrienden der Geldersche Kasteelen, die het zorgvuldig restaureerden. Huis Aerdt vertelt zo een rijke geschiedenis van wederopbouw en behoud.

Het Huis Aerdt wordt tegenwoordig gebruikt als trouw-, rouw- en vergaderlocatie en is niet vrij toegankelijk. Vanaf de weg heb je wel een mooi zicht op het prachtige kasteel en de imposante plataan die, mogelijk, net zo oud is als het huis.

Foto: © studioverus.photography

Huis Aerdt
Huis Aerdt en de plataan
Huis Aerdt vergaderlocatie

Huis Aerdt
Molenhoek 2
6914 KM Herwen

Contactgegevens
T: +31 316-215051
E: info@huisaerdt.nl

Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.