Houten beelden monniken | Solse gat
Houten beeld Medusa | zijkant
Houten beeld Medusa | voorkant
Houten beelden Medusa en monniken

Houten beelden Medusa en monniken - Putten

N 52.260740154066 / E 5.6669905623241

Een enorme stronk van een omgevallen Douglas spar vol houtige boomwortels die zorgvuldig door houtbewerkers is omgetoverd tot een hoofd vol kronkelende slangen. Het is een voorstelling van de monsterlijke Medusa uit de Griekse mythologie, wiens haar was veranderd in allemaal slangen. Bovendien zou zij de kracht hebben om mensen te verstenen met haar ogen. Het enorme en indrukwekkende houtsnijwerk is misschien geen kunst met een grote K, maar als je er midden in het bos langs fietst, blijf je er toch even, als versteend, naar kijken.

Even verderop langs het fietspad staan drie leuke houten beelden van monniken. Ze hebben guitige gezichten en zijn beschonken. De één houdt een bierpul vast, de andere een fles. In de Middeleeuwen zou hier vlakbij een klooster hebben gestaan, maar de monniken leefden volstrekt niet vroom. Volgens de legende is het klooster op een kerstnacht verdwenen in een groot gat.

De beelden zijn gemaakt door de Puttense houtbewerkers en ‘vrijetijdkunstenaars’ Theo Borger en André van Beek. Theo Borger (Hellendoorn, 1958) maakt stenen beelden in zijn atelier in Putten en houten beelden op landgoed Schovenhorst. André van Beek (Putten, 1956) maakt schilderijen, en daarnaast ook hobbymatig hout- en ijssculpturen.
Voor de houten monniken hielp ook beeldend kunstenaar Jan Mastenbroek (Amersfoort, 1971) mee. Hij maakt onder meer ook grote muurschilderingen, ijssculpturen en vooral houtsculpturen.

Houten beelden monniken | Solse gat
Houten beeld Medusa | zijkant
Houten beeld Medusa | voorkant

Houten beelden Medusa en monniken
Nieuwe Prinsenweg
3881PH Putten

Contactgegevens

Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.