Hoeve Ten Vorsel
Hoeve Ten Vorsel
Hoeve Ten Vorsel
Hoeve Ten Vorsel
711

Hoeve Ten Vorsel - Bladel

N 51.350289 / E 5.228748

Vaak werden de bendeplannen in het diepste geheim gesmeed bij de watermolen, vlakbij Hoeve Ten Vorsel. Het historische beukenlaantje dichtbij de hoeve is nog steeds de stille getuige van alle strooptochten. Op een dag ging Zwarte Kaat sluipend via het beukenlaantje naar Hoeve Ten Vorsel om, middenin de bossen, een bijzondere pasgeborene te roven. Het kindje Thomas was geboren ‘met de sluier’. Met het geboortevlies over het hoofd, de ‘helm’, was het jongetje ter wereld gekomen. Thomas zou daardoor in de toekomst kunnen kijken en geluk brengen. Wie hem binnen een dag zou dopen, had het geluk aan zijn kant. En dus roofde Zwarte Kaat het gelukskind Thomas en ging ervandoor.

De boerderij stond destijds op de plek waar de laan zich na 400 meter splitst, tussen knooppunt 71 en 13. Momenteel bevindt zich daar een populaire groepsaccommodatie waar ruimte is voor heerlijke recreatieve activiteiten. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens je fietstocht een stop maken bij de kinderboerderij.

De ansichtkaart toont Landgoed Ten Vorsel anno 1928. De "Maatschappij tot bevordering van Welstand onder de landlieden" had in Ten Vorsel diverse boerderijen in eigendom.
Bron: Bladel en Netersel in oude ansichten, deel 1 door Nico van Limpt.

Hoeve Ten Vorsel
Hoeve Ten Vorsel
Hoeve Ten Vorsel
Hoeve Ten Vorsel

Hoeve Ten Vorsel
Ten Vorsel 4
5531 ND Bladel

Contactgegevens

Openingstijden
24 uur open
Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.